sâmbătă, 30 martie 2024

Prinde-i! Dacă poți…

 

Teatrul Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, folosind formula magică Hocus, Pocuspreparatus” un spectacol nou pentru cei mici, nonverbal, o premieră pentru acest teatrru, regizat de Florin Iftode, actor al Teatrului pentru copii și tineret „Vasilache” din Botoșani.

Hocus și Pocus sunt doi deținuți care evadează și sunt urmăriți de un polițist. Joaca de-a v-ați ascunselea, urmărirea ca-n filme continuă și în arena circului, unde cei doi au nimerit. Ei încearcă să-l păcălească pe polițist cum că ei sunt adevărații clovni. Camuflați în costume colorate, puși pe joacă, dar și pe harță, antrenând copiii  spre amuzamentul lor, cei doi folosesc tot felul de numere pentru a-l păcăli pe polițist, cum ar fi ridicatul halterelor, căzutul, rostogolitul sub ”greutatea”lor, jocul cu pliciul de muște, ce devine ciocan, baloane țintite pe cap, etc. Fiind un circ în toată regula, sigur că nu puteau lipsi numerele cu animalele- păpuși: un cățel acrobat, maimuțica cu cercuri, elefănțelul echilibrist sau numerele cu pălăria buclucașă și bagheta magică din care  ies tot felul de lucruri.  Va reuși polițistul să-i prindă pe Hocus și Pocus? Știu, dar nu vă spun.

Arena de circ imaginată de scenograful de Gelu Rîșca este simplă, deloc încărcată. În lateral, două lăzi colorate, iar în centru este o masa pe care vor avea loc numerele cu păpuși. Păpușile sunt funcționale, cu tijă, apare și o siluetă pe roți, menită să “joace” sau doar să treacă prin scenă. Distribuția le are în rolurile principale pe Viorica Stamate și Marina Măgală, descurcărețe într- ale pantomime, dar și în clovnerie. Lor li se adaugă Cristian Bulagea (polițistul) și mânuitorii Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Doru Perpelea.



Hocus Pocus este un spectacol pe care Florin Iftode și l-a imaginat pentru cei mici, dar și pentru cei mari, simplu, amuzant, interactiv.

 

 

Teatrul Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea- Hocus, Pocus. Regia: Florin Iftode. Scenografia; Gelu Rîșca. Construcție păpuși: Viorica Stamate. Distribuție: Viorica Stamate, Marina Măgală, Cristian Bulagea, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Doru Perpelea. Data premierei: 10 iunie 2023.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu